Nyújtható fondan tortákhoz

Még nincs értékelés.

Jelentkezz be az értékeléshez!

János

👨‍🍳 Szakács értékelése: Még nincs értékelés.

Adag

1

Előkészítési idő (perc)

0

Sütési / főzési idő (perc)

0

Nehézség

Nyújtható fondan tortákhoz

Recept leírás:

Hozzávalók:

1 ek. zselatin (én Horváth Roziét használom)
6 ek. (kb. 70 ml) víz
2 ek. méz
2 ek. pálmavaj (Noémi receptje margarint ír) szerintem az én fondantom a pálmavajtól hófehér
Porcukor (amennyit felvesz. kb. 0,6-0,7 kg)

*

Elkészítés:

Először 500 gramm porcukrot szitáljuk át, minél finomabbra őrölt porcukrot válasszunk.
A közepére csináljunk egy lyukat.
A zselatint felolvasztjuk a vízben vízgőz felett, és beletesszük a mézet és a pálmavajat.
Kevergetjük, míg teljesen fel nem oldódik a méz és a pálmavaj, majd beleöntjük az átszitált porcukorba.
Kanállal jól elkeverjük.
Ekkor ugye még nagyon képlékeny.Rakjunk hozzá még porcukrot.
Úgy kb. 4 evőkanálnyit és még kb. 2 evőkanál keményítőt.
Ezt először kanállal kezdjük keverni, majd pálmavajas kézzel gyúrogatni.
Az egész akkor jó, ha az állaga még viszonylag képlékeny.
Szóval a legnagyobb hiba, amit elkövethetünk, hogy azt hisszük, még nagyon lágy, és gyúrunk bele porcukrot.
Az állaga lehet, hogy ilyen formában jobbnak tűnhet, de a hűtőbe téve ennyi porcukorral is használhatóvá keményedik.
Folpackba légmentesen csomagolva a hűtőbe tesszük pár órára.Hűtőből kivéve kb. 5 percig átgyúrjuk pálmavajas kézzel, és már használható is.
Ételfestékkel szinezhető.

Nyújtható fondan tortákhoz

Tetszett a recept? Oszd meg barátaiddal!

Nyújtható fondan tortákhoz

Tetszett a recept? Oszd meg barátaiddal!