Hozzávalók:
30 dkg borjúhús
1 fej vöröshagyma
2 evőkanál olaj
20 dkg vegyes zöldség
15 dkg gomba
5 dkg zöldborsó
5 dkg liszt
2 dl tejszín
7 dl csontlé
10 dkg burgonya
1 tojás
szerecsendió
*
Elkészítés:
A borjúhúst apró kockákra vágjuk, és a finomra vágott hagymával az olajon megpirítjuk. Ezután 2dl vizet öntünk rá, és fedő alatt félig puhára pároljuk. Hozzáadjuk az apró kockákra vágott vegyes zöldséget és a kockára vágott gombát. Ezzel együtt tovább pároljuk. Utoljára tesszük bele a borsót, majd megszórjuk liszttel, és felengedjük a tejszínnel. Hozzáadjuk a csontlevet és, és ezzel együtt készre főzzük.
A burgonyát héjában megfőzzük, megtörjük, majd hozzáadjuk a tojást és a szerecsendiót. Ebből gombócokat készítünk, és a levesben megfőzzük.