Nyírségi gombócleves

Még nincs értékelés.

Jelentkezz be az értékeléshez!

Bandi

👨‍🍳 Szakács értékelése: Még nincs értékelés.

Adag

1

Előkészítési idő (perc)

0

Sütési / főzési idő (perc)

0

Nehézség

Könnyű

Nyírségi gombócleves

Recept leírás:

Hozzávalók:

30 dkg borjúhús
1 fej vöröshagyma
2 evőkanál olaj
20 dkg vegyes zöldség
15 dkg gomba
5 dkg zöldborsó
5 dkg liszt
2 dl tejszín
7 dl csontlé
10 dkg burgonya
1 tojás
szerecsendió

*

Elkészítés:

A borjúhúst apró kockákra vágjuk, és a finomra vágott hagymával az olajon megpirítjuk. Ezután 2dl vizet öntünk rá, és fedő alatt félig puhára pároljuk. Hozzáadjuk az apró kockákra vágott vegyes zöldséget és a kockára vágott gombát. Ezzel együtt tovább pároljuk. Utoljára tesszük bele a borsót, majd megszórjuk liszttel, és felengedjük a tejszínnel. Hozzáadjuk a csontlevet és, és ezzel együtt készre főzzük.
A burgonyát héjában megfőzzük, megtörjük, majd hozzáadjuk a tojást és a szerecsendiót. Ebből gombócokat készítünk, és a levesben megfőzzük.

Tetszett a recept? Oszd meg barátaiddal!

Nyírségi gombócleves

Tetszett a recept? Oszd meg barátaiddal!