Nyírségi gombócleves

Még nincs értékelés.

Jelentkezz be az értékeléshez!

IlonaB

👨‍🍳 Szakács értékelése: Még nincs értékelés.

Adag

5

Előkészítési idő (perc)

60

Sütési / főzési idő (perc)

50

Nehézség

Nyírségi gombócleves

Recept leírás:

Hozzávalók:

Hozzávalók:
50dkg sertés lapocka, ( lehet vegyesen marha, sertés ) 2 ek kacsazsír, 1 fej vöröshagyma, 2 gerezd fokhagyma,2 nagyobb sárgarépa, 2 db fehérrépa,1kis gumó zeller,10 dkg zöld borsó, 1 kis üveg gomba,el is hagyható) só, bors Ízlés szerint, 1 tk tárkony,1cs petrezselyemzöld, 1 ek liszt, 2 dl főző tejszín, 1,5 dl tej
Gombóchoz: 4 db közepes burgonya, só, 1 egész tojás, petrezselyemzöld, kevés tárkony, és annyi liszt,hogy gombócot formálni lehesen. Nekem 3 pupozott ek kelletl.

*

Elkészítés:

Elkészítése: A zöldségeket kicsi kockára szeletelem, a hagymákat is.
A húst meg pirítom a zsírban, és ekkor teszem a hagymákat hozzá, majd együtt pirítom.
Hozzá teszem a zöldségeket, sózom, borsozom, megszórom tárkonnyal, rá öntök annyi vizet, hogy el lepje, lefedem és lassú tűzön főzöm.
Ha félig puha annyi vizet teszek hozzá, (én 2, 5 l tettem) Közben elkészítettem a gombócot.
A burgonyát megfőztem sós vízbe, majd a vizet le öntöttem róla át törten, egy tojás bele kevertem tettem hozzá, bors, tárkony zöldség zöld, lisztet, és kis gombócokat csináltam bele főztem a levesbe.
Ha fel jött a leves tetejére kb 8 percig főztem, közben behabartam a tejszínnel, maj megszórom zöldség zöldel.
Ez a leves finom tartalmas!

Nyírségi gombócleves

Tetszett a recept? Oszd meg barátaiddal!

Nyírségi gombócleves

Tetszett a recept? Oszd meg barátaiddal!