Nyírségi bableves

Még nincs értékelés.

Jelentkezz be az értékeléshez!

Helga

👨‍🍳 Szakács értékelése: Még nincs értékelés.

Adag

2

Előkészítési idő (perc)

5

Sütési / főzési idő (perc)

40

Nehézség

Könnyű

Nyírségi bableves

Recept leírás:

Hozzávalók:

15 dkg savanyú káposzta
30 dkg zöldbab (fagyasztott)
2 közepes sárgarépa
1 közepes fehérrépa
1 zellerszár
1 paprika
1 csokor petrezselyem
1 csokor kapor
1-2 ek. olivaolaj
3-4 ek. tejföl (ízlés szerint)
1 ek. étkezési keményítő

bors

*

Elkészítés:

A zöldségeket felkockázzuk a sárgarépát,  fehérrépát, zellerszárat az olajon megdinszteljük, majd hozzáadjuk a babot és folytatjuk a dinsztelést. Amikor már megpuhultak beletesszük a savanyú káposztát és a paprikát, és felöntjük kicsivel több vízzel mint ami ellepi és készre főzzzük. A végén az étkezési keményítőt kevés vízben feloldjuk, és belekeverjük a tejfölt és a leveshez adjuk. Ha szükséges sózzuk, borsozzuk.
A kaprot összevágjuk és a beleszórjuk a levesbe.
Gyönyörű kaprot vettem a piacon, rengeteg ételvariáció beugrott, de mivel nagyon szeretem a leveseket végül erre a levesre voksoltam.
Régen, amikor még az Eckermanban ebédeltem, egyik nap nyírségi bableves volt. Eszméletlenül ízlett az a savanykás, kicsit kapros, sűrű  tejfölös leves, arra nem emlészem, hogy húst tartalmazott-e.
Néha szoktam itthon főzni,az ilyen:)

Nyírségi bableves

Tetszett a recept? Oszd meg barátaiddal!

Nyírségi bableves

Tetszett a recept? Oszd meg barátaiddal!