Nyers reszelt alma télre

Még nincs értékelés.

Jelentkezz be az értékeléshez!

Marcsi64

👨‍🍳 Szakács értékelése: Még nincs értékelés.

Adag

12

Előkészítési idő (perc)

60

Sütési / főzési idő (perc)

0

Nehézség

Nyers reszelt alma télre

Recept leírás:

Hozzávalók:

alma
Nátrium- benzoát
borkénpor

*

Elkészítés:

A megtisztított almákat citromos vízbe tesszük, hogy ne barnuljanak meg.
Ezután leszűrjük a citromos lét, aztán lereszeljük az almát nagyobb lyukú reszelőn, hozzákeverünk kilónként egy csapott mokkáskanál tartósítószert (nátrium-benzoátot), egy késhegynyi borkénport, és üvegekbe tesszük.  Jó szorosan, hogy lehetőleg ne maradjon levegő közte.
Oldalát, majd az alját ütögetve töltés alatt az üvegeknek, a levegő teljesen kiszorul az alma közül.
Nem csavarom ki, de az üvegbe nyomkodáskor mégis a lé egy része megmarad, ezt meg lehet inni, legjobb egy kissé vízzel hígítva.

Nyers reszelt alma télre

Tetszett a recept? Oszd meg barátaiddal!

Nyers reszelt alma télre

Tetszett a recept? Oszd meg barátaiddal!