Hozzávalók:
Hozzávalók 6 db nyárshoz:
*1 nagyobb kicsontozott csirkemell
*1 kk só
*1 kk grill fűszerkeverék
*1 nagy fej lila hagyma
*1 nagy fehérhúsú paprika
*2 db bébi cukkini
*25 dkg apróbb gomba
*1 púpos tk grill zöldség fűszerkeverék
*1 csipet só
*5-6 ek olaj
*6 db saslikpálca
Salátához:
*4 nagyobb paradicsom
*3 zsenge uborka
*10 dkg krém fehér sajt
*1 nagy csipet morzsolt bazsalikom
Finom étel koronája a LANTOS Borászat terméke : www.lantosbor.hu
*
Elkészítés:
A megtisztított csirkemellet kb.
2, 5*2, 5 cm nagyságú kockára vágjuk, meghintjük sóval, grill fűszerkeverékkel és alaposan összeforgatjuk.
6 db saslikpálcát vízbe áztatunk.
A zöldségeket megtisztítjuk, a lila hagymát 8 részre vágjuk, majd szétszedjük a cikkeket.
A cukkinit felkarikázzuk.
A paprikát a husival megegyező méretűre daraboljuk.
A gomba héját lehúzzuk, tönkjét kiemeljük.
A beáztatott pálcákra sorban feltűzzük az alapanyagokat a következő sorrendben : lila hagyma, paprika, csirkemell, cukkini, gomba.
Addig folytatva, míg el nem fogynak a zöldségek és a husi.
A nyársakat egy közepes tepsibe fektetjük, majd lekenjük pár evőkanál olajjal, meghintjük a grill zöldség fűszerkeverékkel és párszor meg is forgatjuk, hogy a fűszeres olaj mindenhol bevonja a zöldségeket.
Meghintjük 1 csipet sóval, de csak finoman, mert a fűszerkeverék is sós.
Előmelegített sütőbe toljuk, ahol 200 fokon hőlégkeveréssel 20 perc alatt megsütjük.
A sütés alatt érdemes 1-2 alkalommal a nyársak alatti szafttal átkenni.
Amíg sül a nyárs, elkészítjük a salátát.
A krém fehér sajtot lecsöpögtetjük, és apró kockára vágjuk.
A megtisztított paradicsomot felkockázzuk, az uborkát fél karikára vágjuk.
Egy tányérkára rendezzük, rászórjuk a sajtot és meghintjük kevés morzsolt bazsalikommal.
Nem szükséges külön sózni, mert a sajt elég sós.
A megsült nyársakat a friss sajtos salátával melegen kínáljuk.