Hozzávalók:
1 fej káposzta, 0,5 kg rizs, 1 kg darált hús, 3 kis konzerv sűrített paradicsom, vagy 1 kis konzerv és 0,5 kg friss paradicsom, 2 közepes hagyma, 2 ek.olaj, só, bors, pirospaprika, csombor (borsikafű ) , kapor
*
Elkészítés:
1, A hagymát megpíritjuk, majd hozzáadjuk nyers rízst. Jól összekeverjük, fűszerezzük. Belekeverjük a nyers darált húst, és 1 db kis sűrített paradicsomot. 2, A káposztának kivágjuk a közepét. Forró sós vízbe rakjuk az egész fejet, kicsit megpuholjon. Ezután hagyjuk kíhűlni. 3, Megformázzuk a tölteléket. 4, Fazék aljára teszünk 1-2 ág borsikafüvet, a kaprot, és a káposztalevelekről levágott darabokat. Erre hejezünk , egy sor tölteléket, ha kész egy sor, rakhatunk a tetejére egy újabb sor káposztát. 5, Amikor befejeztük , az egészre fél liter paradicsomlevet öntünk( két kis konzerv hígítva ) , vagy fél kg friss paradicsomot, szeletelve. 6, Annyi vízet öntünk rá , hogy a tőlteléket ellepje. Addig főzzük míg a rízs megpuhul .