Nyári rakott káposzta

Még nincs értékelés.

Jelentkezz be az értékeléshez!

Rozi

👨‍🍳 Szakács értékelése: Még nincs értékelés.

Adag

4

Előkészítési idő (perc)

15

Sütési / főzési idő (perc)

75

Nehézség

Haladó

Nyári rakott káposzta

Recept leírás:

Hozzávalók:

0, 5 kg sertéskaraj
1 kg  fejes káposzta
1 nagy fej vöröshagyma
2, 5 dc tejföl
1 csokor apróra vágott kapor
1 dc olaj

őrölt  bors
kevés piros paprika
kevés ecet

*

Elkészítés:

A húst  felszeletelem, kiklopfolom, megsózom, megborsozom, kevés piros paprikával megszórom. Forró olajon gyorsan megsütöm. Az olajból a hússzeleteket kiemelem, félreteszem. Ebben az olajban a karikára vágott hagymát kicsit megpirítom. Közben a káposztát legyalulom, sós ectes vízben megfőzöm. Közben a tejfölbe belekeverem a vágott kaprot, kissé megsózom.
Egy kiolajozott tepsibe beleterítem a káposzta felét. Erre rárakom a hússzeletek felét, a tejfölös- kapros keverék felét. Újra káposzta következik, majd hússzeletek, tejfölös- kapros keverék. Az egészet beborítom a pirított hagymakarikákkal, és meglocsolom  a maradék olajjal amiben a húst és a hagymát sütöttem.
180 fokos előmelegített sütőben, alufólia alatt sütöm 45 percig, majd a fóliát levéve a rakott káposztát  addig sütöm, míg a teteje egy kicsit megpirul.
Knédlivel tálalom.

Nyári rakott káposzta

Tetszett a recept? Oszd meg barátaiddal!

Nyári rakott káposzta

Tetszett a recept? Oszd meg barátaiddal!