Hozzávalók:
Az alap TÉSZTÁHOZ
1 kg liszt ( bármilyen variáció keveréke)
6 dl folyadék ( fél liter langyos víz, 1 dl olaj)
fél cs. élesztő
só
Ízesíthető hagymával, fokhagymával. krumplival (főzött), magokkal, és fantáziával
*
Elkészítés:
Az egész alapot összedolgozzuk, az állagának egy ragacsos tésztává kell összeálnia, ami már formázható…
Formába helyezzük, tetejét megszórjuk az esetleges magokkal
Az én kenyerem Graham lisztes keverékkel készült hagymásan, tetején magokkal…alapanyag miatt enyhén savanykás (liszt miatt)
Mikor a teteje kisímul, az előmelegített sütőbe alulra vízzel tele tepsit helyezünk, és középre rakott kenyeres tepsinket.
5-8 percig sütjük magas lángon utána majdnem a legalacsonyabbra vett hőfokon kb. 45-50 percig.
(sütőtől függ)