Hozzávalók:
1 kis fej káposzta
1/2kg darálthus
2 tojás
2dl tejföl
2ek liszt
kapor ízlés szerint
fél csésze rízs
kis fej vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
só bors őröltkömény
*
Elkészítés:
A rizst félig megfőzöm,kihűtöm.
A káposztát felaprítom,nem túl vékonyra.
A húshoz hozzáadom a kihült rizst a tojást a vöröshagymát,fokhagymát hozzáreszelem,sózom,borsozom,és jól összedolgozom.Gombócokat formálok és sós vízben főzni kezdem.
Közben a káposztát lefórrázom,majd leszűröm,és 20 perc múlva a gombócokhoz adom az apróra vágott kaporral,ha szükséges sózom.Kevés őrölt köménnyel ízesítem,és tovább főzöm.
A lisztből,tejfölből habarást készítek,és behabarom a káposztát..