Hozzávalók:
Hozzávalók:
2 doboz 400 grammos babapiskóta
500 gramm Nutella
500 gramm mascarpone
20 dkg porcukor
5 dl Hullala habalap
2 dl tej
4 csepp rum aroma
15 dkg háztartási keksz
Díszítés:
Nutellás krém
díszítő cukorka ,gyöngy
Mandula, mogyoró forgács
Vitalis csokis müzli
*
Elkészítés:
Előkészítjük a hozzávalókat ,A Nutellát kikeverjük a mascarponeval és a porcukorral .A habalapot amit előzőleg lehűtöttünk kemény habbá verjük .A nutellás keverékből egy keveset félre teszünk a tetejére és a torta oldalára ,a többit összekeverjük a habbal. A kapcsos torta formát az alja nélkül egy tálcára helyezzük. A tejet megmelegítjük és feloldjuk benne az aromát ,majd ebben enyhén belemártva a babapiskótákat rakunk egy sort a formába .Erre jön a habbal elkevert krém és újabb piskóta sor .Ezt háromszor ismételjük .Tetejére a háztartási keksz sor következik és a külön félretett nutellás krémből rakunk a végén rá. Ezután 1-2 órára hűtőbe rakjuk .
Majd az idő eltelte után óvatosan levesszük a formát és a félretett sűrűbb krémmel az oldalát is bekenjük szépen ,tetejét is elsimítgatjuk rendesen .Jöhet a díszítés ,amit mindenkinek ízlésére bízok.
A tetejét krémmel díszítettem és mogyoró forgáccsal illetve vitalis csokis müzlivel,oldalát mogyoró forgáccsal szórtam meg .
Dísz cukorkákkal dekorálva .
A torta szülinapi meglepetésnek készült .Saját receptem elképzelésem alapján .