Nutellás kifli (Gluténmentes)

Még nincs értékelés.

Jelentkezz be az értékeléshez!

Kata Boszi

👨‍🍳 Szakács értékelése: Még nincs értékelés.

Adag

4

Előkészítési idő (perc)

120

Sütési / főzési idő (perc)

20

Nehézség

Haladó

Recept leírás:

Hozzávalók:

A tésztához:
25 dkg Miklós’ Universal mix liszt
2 dkg friss élesztő
kb. 150 ml tej
3 dkg cukor
4 dkg olvasztott vaj
1 db tojás + 1 db sárgája
1 púpozott ek útifűmaghéj + 50 ml víz
1 tk vanília aroma
csipet só
A töltelékhez:
kb. 10 dkg Nutella
A kenéshez:
1 db tojássárgája + 1 ek tej

*

Elkészítés:

Az élesztőt felfuttatjuk egy kevés cukorral 1 dl langyos tejben.
A lisztet dagasztótálba tesszük.
Hozzáadjuk a többi anyagot, a felfuttatott élesztőt, a vízzel összekevert útifűmaghéjat, és a vége felé az olvasztott vajat, majd alaposan kidagasztjuk.
Közepesen kemény tésztát kell kapnunk.
Letakarva, langyos helyen 60 percig kelesztjük, majd enyhén lisztezett felületen átgyúrjuk.
A tésztát 2 részre osztjuk, majd mindegyiket vékony körré nyújtjuk, és 8 cikkre vágjuk.
A cikkeket megkenjük Nutellával, és feltekerjük kifliformára.
Bekapcsoljuk a sütőt 180 fokra, amíg a sütő melegszik, a kiflik még pihennek, közben lekenjük a tetejüket a tejjel elkevert tojással, majd 15-20 perc alatt megsütjük.
Nagyon finom puha kiflik lettek.