Hozzávalók:
A tésztához: 50 dkg liszt, 2,5 dl tej, 10 dkg cukor, 3 tojás sárga, 10 dkg olvasztott vaj, 5 g só, 2,5 dkg élesztő, 1 citrom reszelt héja
Töltelékhez
450 g nutella
Tetejére
3 tojás fehérje
1 csepp kristály cukor
egy csepp tej
*
Elkészítés:
Az élesztőt cukros tejben felfuttatjuk, majd a többi hozzávalókkal jól kidagasztjuk Meleg helyen kétszeresére kelesztjük.
Ha megkelt jól.
.
Két részre vágjuk, és mindegyiket gombócoknak kidolgozzuk.
.
Egyformára kinyújtjuk és abból a keverékből amit a tetejére is teszünk majd, avval jól megkenjük ezután a nutellát egyenletesen elosztjuk a tésztákon.
Az így megkent tésztákat feltekerjük és egyenletes szeletekre vágjuk.
Sütőpapírral bélelt tepsibe rakjuk szorosan egymás mellé hogy ne lapuljanak el Tetejét megkenjük jól a tejes cukros tojás fehérjés keverékkel szintén és 160 fokon 25 perc alatt megsütjük.
Ha még maradt a kenő anyagból akkor sütés közben is kenegethetjük vele, annál szebb lesz.
A sutőből kivéve porcukros vaniliás cukorral meghintjük.
Hidegen melegen is isteni finom, nagyon puha tészta Ebből az adagból 45 db lesz