Non plus ultra

Még nincs értékelés.

Jelentkezz be az értékeléshez!

TitkosSzakacs

👨‍🍳 Szakács értékelése: 5 / 5 ⭐ (2 szavazat)

Adag

6

Előkészítési idő (perc)

15

Sütési / főzési idő (perc)

30

Nehézség

Haladó

Non plus ultra

Recept leírás:

Hozzávalók:

35 dkg liszt
15dkg vaj, vagy margarin
10 dkg porcukor
1 cs. vaníliás cukor
2 tojássárga
Hab:
2 tojásfehérje
20 dkg kristálycukor
lekvár

*

Elkészítés:

A zsiradékot hidegen gyorsan összemorzsolom a liszttel, hozzáadom a porcukort, a vaníliás  cukrot és a tojássárgákat, összegyúrom. Ez egy nagyon omlós  tészta lesz. Fél óráig hűtőben pihentetem. Lisztezett deszkán kb 3 mm-re kinyújtom és pici köröket szaggatok belőle. Üdítős palack kupakjával is lehet, ha nincs olyan kis formánk. A kis korongokat tepsibe rakom, nem kell zsírozni a tepsit, mert ez egy zsíros tészta, nem fog leragadni. A tojások fehérjét kezdem verni, amikor félig felverődött, fokozatosan adom hozzá a cukrot, azután nem verem, hanem csak kis fokozaton keverem, egészen addig, amíg fényes fehér nem lesz és elolvad benne az összes cukor.  Minden kis korongra teszek egy kis kanál fehérje habot, de lehet habzsákkal is csinálni, vagy egy nylon zsákba rakni és a csücskét kivágni, azzal nyomni rá, akkor kicsit csúcsos lesz. Előmelegített sütőben sütöm, a  habnak roppanósnak kell lennie rajta, tehát nézni kell, hogy mikor jó. Ne barnuljon meg a hab, elég hamar megsül. Ezután tálcára szedem és amikor kihűlt lekvárral összeragasztok 1-1 habos korongot.

Tetszett a recept? Oszd meg barátaiddal!

Non plus ultra