Hozzávalók:
Hozzávalók:
1 kg burgonya
2 cs füstölt virsli
1 fej vöröshagyma
kevés olaj, só, bors, delikát, pirospaprika, olaj,
Nokedli: ::25dkg liszt, 2db tojás, amennyi vizet kíván , pici só
*
Elkészítés:
Megtisztítom a burgonyát és kockákra vágom. A hagymát apróra vágom és kevés olajban kicsit megpirítom majd beleteszem a pirospaprikát. Hozzáadom a fűszereket is és annyit amilyen ízűre szeretném. Így kapunk egy kis alaplét. Felkarikázom a virsliket azt is beleteszem , majd a burgonyát és felengedem annyi vízzel ,hogy ellepje. Ha már jó puha a burgonya akkor leveszem a tűzhelyről és elkezdem a nokedlit készíteni.A lisztet a tojásokat a sót összekeverem és annyi vizet adok hozzá , hogy jó legyen az állaga se nem túl lágy és nem kemény.Egy edénybe felforralok vizet és beleszaggatom a nokedli tésztát és addig főzöm még szépen feljön a víz tetejére.Leszűröm és hozzákeverem a krumplihoz és tálalható.Jó étvágyat hozzá!