Hozzávalók:
50dkg liszt
4 tojás
pici só
kb. 2 – 2,5 dl víz
kifőzéshez: víz és só
vaj
*
Elkészítés:
A lisztet egy nagyobb keverőtálba tesszük. Beleütjük a tojásokat, megsózzuk, és fakanállal összekeverjük. Annyi vízzel öntsük fel, amennyit a liszt felvesz (azaz a tészta ne legyen folyós, de túl sűrű sem), keverjük össze. Ha időnk engedi, hagyjuk a tésztát letakarva kb. 1 órát pihenni (nem muszály)).
Egy edényben tegyünk fel bőséges vizet forrni, sózzuk meg. Ha már forr a víz, helyezzük az edény tetejére a tésztával tele prést és gyors mozdulattal nyomjuk a forrásban levő vízbe .
Ha a späzlik(nokedlik) feljöttek a víz felszínére, kész,kiszedjük lecsepegtessük és forrón vajat teszünk rá és összekavarjuk hogy ne ragadjon.