Hozzávalók:
8 dkg NoCarb rostmix
2 db egész tojás
3 db tojásfehérje
1 dl langyos víz
2 dkg olvasztott kókuszzsír (vagy más zsiradék)
1 tk só
½ cs instant élesztő (vagy 1, 5 dkg friss élesztő felfuttatva (vagy 1 tk sütőpor + 1 ek almaecet)
1 ek tojásfehérjepor (12 g)
*
Elkészítés:
Gluténérzékenyeknek és fogyókúrázóknak egyaránt ajánlom ezt a jóízű, könnyen elkészíthető zsemlét, amit akár vacsorára is lehet fogyasztani, mert minimális szénhidrátot tartalmaz!
Egy tálban összekeverjük a NoCarb rostmixet, sót, élesztőt, tojásfehérjeport, egy másik tálban a folyékony hozzávalókat, majd összevegyítjük őket.
Puha, jól gyúrható, nem ragacsos masszát kell kapnunk.
Egy órán keresztül langyos helyen kelesztjük, utána 8 db kisebb zsömlét formázunk olajos kézzel.
Formázás után még pihentetjük egy keveset, majd 200 fokra előmelegített sütőben 10 percig, majd további 10 percig 180 fokon megsütjük őket.
(8 db, 30 perc + kelesztés).