Hozzávalók:
6 tojás
6 ek. cukor
6 ek. liszt
1 mk. sütőpor
2 nagy alma
citromlé
3 ek. fahéjas porcukor
vaj, vagy margarin a tepsi kenéshez
Csokipudinghoz:
1 cs. kakaós pudingpor
1/2 l tej
10 dkg cukor
1 ek. kakaópor
Vaníliakrémhez:
20 dkg vaj, vagy margarin
25 dkg porcukor
1/2 cs. vanília pudingpor
2,5 dl tej
1 cs. vaníliás cukor
1/2 üveg meggybefőtt
kevés kakaópor
*
Elkészítés:
Az almát megpucolom, vékony szeletekre vágom, citromlével meglocsolom, és egy kizsírozott gáztepsibe rakom. Megszórom fahéjas porcukorral és ráöntöm a 6 tojásból készített piskótamasszát. Előmelegített sütőben tűpróbáig sütöm, majd egy gyúródeszkára borítom, úgy, hogy az almák legyenek felül. elkészítem a csokipudingot, a cukorral, tejjel, adok még hozzá kakaóport, hogy ízletesebb legyen. Ráöntöm az almára, elsimítom. Ezután a felét kirakom meggyel, jól bele is nyomkodom a pudingba, majd kettévágom és azt a részt ahol nincs meggy, ráborítom a másik felére. Így a tetején piskóta lesz, amit bevonok vaníliakrémmel. Ehhez a vajat, vagy margarint kikeverem a porcukorral, hozzáadom a vaníliás cukorral főzött vaníliapudingot, amit előtte kihűtök. Együtt jól kihabosítom. Érdemes legelőször ezt elkészíteni és hűtőben pihentetni, amíg készül a többi hozzávaló. Egy keveset kiveszek belőle díszítésnek, amihez keverek kakaóport, nylon zsákba teszem, a végét levágom és díszítem a tortát.