Nem lehet abbahagyni csirke

Még nincs értékelés.

Jelentkezz be az értékeléshez!

Liza

👨‍🍳 Szakács értékelése: Még nincs értékelés.

Adag

4

Előkészítési idő (perc)

20

Sütési / főzési idő (perc)

80

Nehézség

Könnyű

Nem lehet abbahagyni csirke

Recept leírás:

Hozzávalók:

(tk=teáskanál, ek=evőkanál)
1 közepes csirke (vagy 1,5 kg csirkecomb, szárny)
8 ek liszt, 1 csapott ek só,1 csapott ek pirospaprika, 1 tk bors, 1 tk majoránna, 1 késhegynyi őrölt kömény
3 gerezd fokhagyma
15 dkg reszelt sajt (füstölt is lehet)
1 nagy fej lilahagyma
1 nagy pohár tejföl (450ml)
4 ek étolaj
vaj a tepsi kikenéséhez

*

Elkészítés:

Már a neve is sugallja nagyon finom, fűszeres, szaftos, omlósra sült csirkehús. Könnyű elkészíteni, ráadásul szerintem képtelenség elrontani!
A lisztet a fűszerekkel összekeverem, beleforgatom a csirkedarabokat, majd kivajazott tepsibe rakom.
A hagymát felkarikázom és a husi tetejére rakom, rászórom a maradék fűszeres lisztet, a reszelt sajtot, végül ráöntöm az olajjal, zúzott fokhagymával, 1 dl-nyi vízzel elkevert tejfölt.
Alufóliával leborítom, kb. 1 óra hosszáig sütöm, végül a fóliát levéve még pirítom.
Köretnek bármilyen salátát, vagy sült krumplit, párolt rizst készíthetünk.
A saláta hozzávalói, amit mellé elkészítettem: 1 fej saláta, 2 uborka, 4 paradicsom (még tehető hozzá 1-1 paprika, sárgarépa, lilahagyma) öntethez: 0,5 dl olivaolaj, 1 kis pohár joghurt, 1 kis pohár tejföl, 2  ek majonéz,, 2 gerezd zúzott fokhagyma, kevés kapor, petrezselyemzöld
A salátát leveleire szedem, kisebb darabokra tépkedem és egy tálba rakom. Az uborkát, paradicsomot felkockázom, rárakom a salátára. Sózom, borsozom, megszórom bazsalikommal, pici citromlevével meglocsolom és hűtőbe rakom.
Az öntet hozzávalóit összekeverem, a kaprot, petrezselymet apróra vágom úgy teszem hozzá.
Tálalásnál én külön adom az öntetet, így mindenki ízlése szerint tehet a salira.

Nem lehet abbahagyni csirke

Tetszett a recept? Oszd meg barátaiddal!

Nem lehet abbahagyni csirke

Tetszett a recept? Oszd meg barátaiddal!