Hozzávalók:
25 dkg.cukor,
4 tojássárgája,
10 dkg. margarin,
25 dkg. liszt,
1 cs. sütőpor.
1 cs. vaniliacukor,
2 ek. keserű kakaó,
2-3dl tej,
1 tábla csokoládé.
A habhoz:
4 tojásfehérje,
25dkg, cukor.
*
Elkészítés:
A 25 dkg cukrot 4 tojássárgájával 10 dkg. lágy margarinnal habosra keverjük,hozzá adjuk a sütőport, vaniliát 2 ek. kakaót fele tejet és fele menyiségű lisztet simára keverjük és hozzá adjuk a liszt másik felét és a tejet.
Piskóta tészta lágyságunak kel lennie.
Ha a tojás kisebb akkor elég 2dl. tej.
Közepes méretü zsírozott lisztezett tepsibe 2-3 fokozaton tű próbáig sütjük.K:B.25perc.
Ameddig hül a tészta elkészítjük a habot.4 tojás fehérjét 25dkg. cukorral kemény habbá verünk.
Rá simítjuk a tészta tetejére és a sütőbe vissza téve k.b. 15 percig szárítjuk takarék lángon.
Amikor megszáradt a hab mevárjuk mig kihül az egész sütemény 10 dkg. olvasztott csokoládéval bevonjuk.
Ha a csoki is szilárd szeleteljük,izlés szerint díszítjük.