Hozzávalók:
Hozzávalók:
6 szelet tarja /nem túl zsíros /, 5-6 dkg zsír, só, őrölt bors 2 EK liszt,
Knédli Hozzávalók:
6 dl finom liszt, 1 egész tojás, 1 KK só, 30 gr friss élesztő, pici cukor az élesztő felfuttatásához, langyos tej.
Én kettő féle húsból készítettem tarjából, és csirkemellből
*
Elkészítés:
Elkészítése:
6 szelet tarja /nem túl zsíros /, 5-6 dkg zsír, só, őrölt bors ízlés szerint, 2 evőkanál liszt. A húsokat kiklopfoljuk, sózzuk, borsozzuk, lisztbe forgatjuk és a zsírban mindkét oldalát megsütjük. Melegen tartjuk.
Knédli:
Az élesztőt felfuttatom a cukros tejben s közepes keménységű tésztát dagasztok az összetevőkből. Amikor szépen megkelt a tészta kiöntöm deszkára és kétfele osztom. Az egyik tésztát átgyúrom s megformálom hosszúkásra. Hagyom kelni kb. 15 percig, akkorra már forr a víz a knédli kifőző edényemben, tulajdonképpen gőzön fő a knédli. Én 13 percig szoktam főzni,,,a fedőt közben nem szabad levenni!
A másik tésztát közben megformálom, mikor kész az első knédli megkeljen az is és mehessen kifőzésre.
Mártás:
A pecsenye zsírba elkeverek egy kevés lisztet,paprikát, kevés vízet öntök rá, sózom, borsozom, ízlés szerint. 3 dl tejszínt adok hozzá, forralom olyan 1 percig és összetumiszolom .