Natúr szűzérmék kolbászos lecsóval és rizzsel

Még nincs értékelés.

Jelentkezz be az értékeléshez!

TitkosSzakacs

👨‍🍳 Szakács értékelése: 5 / 5 ⭐ (2 szavazat)

Adag

2

Előkészítési idő (perc)

20

Sütési / főzési idő (perc)

40

Nehézség

Könnyű

Natúr szűzérmék kolbászos lecsóval és rizzsel

Recept leírás:

Hozzávalók:

30 dkg szűzpecsenye
20 dkg füstölt kolbász
2 szelet húsos szalonna
3 nagyobb hagyma
3 lecsópaprika
2 erős paprika
5 szép érett  paradicsom

pirospaprika
kevés cukor
bors
liszt
zsír
20 dkg rizs

*

Elkészítés:

Elkészítem a lecsót. A szalonnát kakastaréjban 1 ek.  zsíron kisütöm, majd kiveszem. Ebbe a füstölt ízű zsírba teszem a szeletekre vágott hagymát, megsózom, 4-5 percig  párolom. Ezután következik a kockára vágott paprika, erős paprika és ilyenkor teszem hozzá a karikára vágott kolbászt. Kicsit megsózom a paprikát is, hogy puhuljon. Amikor félig puha hozzáteszem a paradicsomot, ekkor jön bele pirospaprika és kevés cukor is. A szűzpecsenyét érmékre vágom, ököllel kicsit megnyomkodom, sózom, borsozom,  lisztbe forgatom és pát perc alatt, forró zsírban kisütöm. A rizst a szokásos módon megpárolom. A tányéron a hús mellé teszem a rizst és a kolbászos lecsóval tálalom.

Tetszett a recept? Oszd meg barátaiddal!

Natúr szűzérmék kolbászos lecsóval és rizzsel

Tetszett a recept? Oszd meg barátaiddal!