Hozzávalók:
30 dkg szűzpecsenye
20 dkg füstölt kolbász
2 szelet húsos szalonna
3 nagyobb hagyma
3 lecsópaprika
2 erős paprika
5 szép érett paradicsom
só
pirospaprika
kevés cukor
bors
liszt
zsír
20 dkg rizs
*
Elkészítés:
Elkészítem a lecsót. A szalonnát kakastaréjban 1 ek. zsíron kisütöm, majd kiveszem. Ebbe a füstölt ízű zsírba teszem a szeletekre vágott hagymát, megsózom, 4-5 percig párolom. Ezután következik a kockára vágott paprika, erős paprika és ilyenkor teszem hozzá a karikára vágott kolbászt. Kicsit megsózom a paprikát is, hogy puhuljon. Amikor félig puha hozzáteszem a paradicsomot, ekkor jön bele pirospaprika és kevés cukor is. A szűzpecsenyét érmékre vágom, ököllel kicsit megnyomkodom, sózom, borsozom, lisztbe forgatom és pát perc alatt, forró zsírban kisütöm. A rizst a szokásos módon megpárolom. A tányéron a hús mellé teszem a rizst és a kolbászos lecsóval tálalom.