Natúr szelet,gombás ragúval

Még nincs értékelés.

Jelentkezz be az értékeléshez!

Ilona

👨‍🍳 Szakács értékelése: Még nincs értékelés.

Adag

4

Előkészítési idő (perc)

40

Sütési / főzési idő (perc)

40

Nehézség

Natúr szelet,gombás ragúval

Recept leírás:

Hozzávalók:

Hozzávalók 4 személyre:
4 szelet csont nélküli karaj, liszt, só, paprika, fokhagyma, zsír vagy olaj a sütéséhez
Gombás ragúhoz:
50 dkg friss gomba, 1 fej hagyma, 10 dkg kolozsvári szalonna, 2 ek liszt, 2 dl tejszín, só, bors, paprika, olaj

*

Elkészítés:

A húst ujjnyi szeletekre vágom, befűszerezem, só, bors, paprika, hagyom legalább egy órát, majd forró olajon átpirítom, kevés vizet öntök alá, két gerezd fokhagymát csíkokra vágok, a húsok közé rakom, és puhára párolom, majd zsírjára sütöm.
A gombás ragúhoz a felkockázott szalonnát kevés olajon megpirítom, hozzáteszem az apróra vágott hagymát, hozzáteszek egy evőkanál télire sóban eltett piros paprikát,(őrölt fűszerpaprikával helyettesíthető) mikor a hagyma megdinsztelődött hozzáteszem az előre sós vízben, megfőzött gombát, fűszerezem, felengedem annyi vízzel, hogy ellepje. Lassú tűzön összefőzöm, majd felöntöm az előzőleg elkevert lisztes tejszínt, és összeforralom. Köretnek krumplipürét adok.
Vajas burgonyát adtam köritésnek,

Natúr szelet,gombás ragúval

Tetszett a recept? Oszd meg barátaiddal!

Natúr szelet,gombás ragúval

Tetszett a recept? Oszd meg barátaiddal!