Natúr csirkemell lecsós raguval

Még nincs értékelés.

Jelentkezz be az értékeléshez!

Gasztropajti

👨‍🍳 Szakács értékelése: 4 / 5 ⭐ (3 szavazat)

Adag

4

Előkészítési idő (perc)

15

Sütési / főzési idő (perc)

25

Nehézség

Könnyű

Recept leírás:

Hozzávalók:

4 db. csirkemell,
só, frissen őrölt bors,
1 fej hagyma,
2 db. paprika, (szebb, ha színes)
2 db. hámozott paradicsom,
1/2 dl. száraz fehérbor,
kis csokor petrezselyem zöld,
kevés olaj.

*

Elkészítés:

A csirkemelleket kettévágjuk, rostjait szétverjük.
( kikloffoljuk ) Sózzuk borsozzuk, és keveset pihentetjük, hogy a só beszívódjon a húsba.
A hagymát, és a paprikát karikákra vágjuk.
A hússzeleteket kevés olajon megsütjük mindkét oldalán, és mikor elérték tökéletes állagukat tányérra szedjük őket.
A karikára vágott hagymát ugyanabban a serpenyőben megdinszteljük, hozzáadjuk a hámozott paradicsomokat, kevés bort töltünk hozzá, és mikor a hagyma is megpuhult, a paprika karikákkal is átforgatjuk.
A paradicsom közben szétfő, és ez adja ételünk szaftját.
Ügyeljünk, hogy a paprika megőrizze roppanósságát!
(végső esetben natúr lecsót is használhatunk, amikor nincs friss) Közben elkészítjük a köretet.
Ajánlom a rizst, a tarhonyát, vagy a krumplipürét.
A sült csirkemellet a lecsós raguval, és a körettel kínáljuk.

Natúr csirkemell lecsós raguval