Hozzávalók:
6 tojás
6 EK cukor
6 Ek liszt
1 cs. sütőpor
Krém:
4 tojássárgája
25 dkg cukor
2 teáskanál viz
1 narancs leve
1 narancs reszelt héja
25 dkg vaj vagy margarin
1 cs narancs izű pudingpor
pici narancs izesitő
Diszités:
2,5 dl tejszinhab
1 cs. habfix
1 csomag kekszrúd
*
Elkészítés:
A tésztához valókból piskótát keverünk, tortaformába öntjük és megsütjük.
Közben elkészitjük a krémet:
Felforraljuk a vizet. Egy másik edénybe összekeverjük a sárgáját a cukorral, reszelt narancshéjjal, narancs levével , pici izesitővel – ki is hagyható -és a felforralt vizzel, majd hozzáadjuk a pudingport is. Gőz fölött sűrűre főzzük.
Habosra keverjük a vajat és a kihűlt krémhez keverjük.
A kihűlt tortát kettévágjuk és megkenjük krémmel, rátesszük a 2. lapot és a tetejét, oldalát is megkenjük krémmel.
Tetszés szerint diszitjük.
2,5 dl teszinhabot kikekerünk 1 csomag habfixel és a torta tetejére kenjük. Oldalát körberakjuk hosszú kekszrudakkal.


