Hozzávalók:
A tésztához
A krémhez
A díszítéshez
*
Elkészítés:
A tésztához A tojásokat szétválasztjuk, a sárgáját a cukor kétharmad részével fehéredésig kikeverjük.
A narancs reszelt héját, a kicsavart levét és a forró vizet hozzáadjuk.
A liszthez keverjük a sütőport, majd belekeverjük a tojásos cukorhoz.
A tojásfehérjét kemény habbá verjük, hozzáadjuk a maradék cukrot.
Óvatosan beleforgatjuk a masszába.
Margarinnal kikent, liszttel megszórt tortaformába öntjük, és tűpróbáig sütjük.
A krémhez a narancsok reszelt héját és a levét lábosba öntjük.
A pudingporral, cukorral, tojásokkal és a tejjel kevergetve sűrűre főzzük, majd kihűtjük, és a margarint belekeverjük.
A kihűlt tésztát kettévágjuk, megkenjük a krémmel.
A maradék krémmel bevonjuk a torta tetejét és az oldalát.
A kivit megpucoljuk, egy kis darabot vágunk le belőle, és a torta közepére tesszük.
A narancsokat cikkekre szeljük, kettévágjuk, és kidíszítjük vele a torta tetejét.