Hozzávalók:
1 tojás
12 dkg fehér tönköly liszt
1dl rizstej/zabtej/kókusztej/tej
1 ek. méz vagy10 dkg cukor
só
szénsavas ásványvíz vagy szóda
vaj a palacsinta kisütéséhez
Szirup/Szószhoz
2 narancs leve
1 tk.méz (cukor)
1 tk. étkezési keményítő
*
Elkészítés:
A narancs levéből a mézzel és étkezési keményítővel szószt készítünk.
Elkészítjük a palacsintát. Felverjük a tojást, hozzáadjuk a lisztet, mézet sót, tejet, majd jól elkeverjük. Szénsavas ásványvízzel/szóda hígítjuk.
Kisütjük a palacsintákat.
Meglocsoljuk narancsszósszal, feltekerjük. Tálalásnál adunk még hozzá narancsszószt, amivel jól meglocsoljuk.