Narancsos sajttorta ( mascarpone )

Még nincs értékelés.

Jelentkezz be az értékeléshez!

János

👨‍🍳 Szakács értékelése: Még nincs értékelés.

Adag

4

Előkészítési idő (perc)

60

Sütési / főzési idő (perc)

0

Nehézség

Könnyű

Narancsos sajttorta ( mascarpone )

Narancsos sajttorta ( mascarpone )

Hozzávalók:

⚠️ Nincs alapanyag megadva vagy nem recept oldalon vagyunk.

Elkészítés lépései:

⚠️ Nincsenek megadott elkészítési lépések.

Hozzávalók:

3 db narancs
30 dkg zsírszegény krémsajt
3 db tojás
25 dkg keksz
15 dkg vaj
6 dkg porcukor
3 ek narancslé
1,5 dl tejföl
3 ek zselatinpor
Konyhaimértékegységek
Liszt:
1 csapott evőkanál: 1.5 dkg
1 púpozott evőkanál: 2 dkg
1 kávéskanál: 3 g
Cukor:
1 csapott evőkanál: 1.5 dkg
1 púpozott evőkanál: 2 dkg
1 kávéskanál: 4 g
Só:
1 csapott evőkanál: 1.5 dkg
1 púpozott evőkanál: 2 dkg
1 kávéskanál: 7 g
1 késhegynyi: 4 g
Olaj:
1 evőkanál: 2 dkg
Búzadara:
1 evőkanál: 1.5 dkg
1 csapott evőkanál: 1.2 dkg
Tej:
1 evőkanál: 1.5 dkg
Edényekűrtartalma:
1 bögre: 2 dl
1 vizespohár: 2-2,5 dl
1 borospohár: 1-1,5 dl
1 mélytányér: 2.5 dl

*

Elkészítés:

A kekszet összetörjük ( lehet turmixgépbe is ). de lehet egy kicsit darabos is.
A vajat felolvasszuk, és a keksszel összekeverjük. (
Egy kivajazott tortaformába nyomkodjuk a masszát.
A krémsajtot, tejfölt, cukrot tojássárgájával összekeverem.
Egy ek. zselatint feloldunk 3 ek. vízben és a krémsajtos morzsához keverjük.
Óvatosan a felvert tojásfehérjével összekeverjük.
A tortára öntjük és 2 órára hűtőbe.
A maradék zselatint feloldjuk és belekeverjük a narancslevet, majd a reszelt narancshéját.
Ráöntjük a tortára, és várjuk hogy megszilárduljon.
Szeletelve 5 óra múlva tálaljuk.

Tetszett a recept? Oszd meg barátaiddal!

Narancsos sajttorta ( mascarpone )