Narancsos rizsleves

Még nincs értékelés.

Jelentkezz be az értékeléshez!

Kata Boszi

👨‍🍳 Szakács értékelése: Még nincs értékelés.

Adag

4

Előkészítési idő (perc)

10

Sütési / főzési idő (perc)

20

Nehézség

Könnyű

Recept leírás:

Hozzávalók:

1 liter tyúkhúsleves (ételízesítőből vagy kockából is jó)
30 g rizs
1 db narancs
1 db tojás
1 tk só
½ mk őrölt fehér bors

*

Elkészítés:

A húslevest felforraljuk, beledobjuk a megmosott rizst, és mérsékelt tűzön, lassú forralással 10-12 perc alatt megfőzzük.
Nem kell szétfőzni, maradjanak egyben a szemek.
A kifacsart narancslét átszűrjük.
A tojást jó habosra felverjük, állandó keverés közben hozzáadjuk a narancslét, majd apránként 5-6 evőkanál forró levest.
Be kell egy kicsit sűrűsödnie.
Lehúzzuk a levest a tűzről, vékony sugárban hozzácsurgatjuk a narancsos-tojásos krémet, kézi habverővel egyfolytában kevergetve, hogy a tojás ne kapjon össze.
Lehet rajta még egyet forralni, de csak óvatosan, állandó kevergetés mellett.
A tetejére lehet reszelni narancshéjat, ha kezeletlen narancsot használtunk, a levesbe lehet tenni hártyájától megfosztott, apróra vágott narancshéj-darabokat.
Ha valaki sűrűbbre szeretné, lehet több rizzsel, vagy 2 db tojással is készíteni.