Hozzávalók:
1 kg sárgarépa, 50 dkg kristálycukor, 2 citrom, 1 rúd vanília, 1 db narancsaroma
*
Elkészítés:
A répákat megmossuk, megtisztítjuk.
Egyforma, fél cm vastag karikákra vágjuk.
Lábosba tesszük, hozzáadjuk a darabokra tört vaníliarudat és a citrom lereszelt, sárga héját.
Ráöntünk 2 dl vizet, és fedő alatt puhára pároljuk, botmixerrel pürésítjük.
Közben a cukrot 2 dl vízzel és a citromok kicsavart levével felforraljuk, majd a párolt sárgarépát levével együtt beleforgatjuk.
Ezután belekeverjük a narancsaromát, és azonnal, tűzforrón üvegekbe töltjük.
Rögtön lekötjük, és 24 órán keresztül száraz gőzben hagyjuk.
Gaszto ajándéknak is tökéletes, télen-nyáron készíthtő, ez a finom zöldséglekvár