Narancsos Mézes-krémes szelet

Még nincs értékelés.

Jelentkezz be az értékeléshez!

TitkosSzakacs

👨‍🍳 Szakács értékelése: 5 / 5 ⭐ (2 szavazat)

Adag

4

Előkészítési idő (perc)

100

Sütési / főzési idő (perc)

20

Nehézség

Narancsos Mézes-krémes szelet

Recept leírás:

Hozzávalók:

Hozzávalók:
Tészta:
120g méz
100g margarin
0,5dl tej
160g kristálycukor
fél citrom leve
2 tojás
600g liszt
1 kk szódabikarbóna
1 vaníliás cukor
1 kk fahéj
Krém:
1 vaníliás puding por
3 dl tej
200 g margarin
200 g porcukor
2 vaníliás cukor
0,5 dl citromlé
0,5 dl rum
1 nagyobb narancs reszelt héja
Tetejére:
20 dkg csokoládé
15dkg baracklekvár

*

Elkészítés:

Elkészítés:
A tésztához a mézet a vajjal és a tejjel felforrósítjuk, majd gyors mozdulatokkal beledolgozzuk a cukorral és citromlével elhabart tojásokat. Hozzá adjuk a szódabikarbónával vaníliás cukorral, fahéjjal és egy csipet sóval elkevert lisztet, fakanállal össze dolgozzuk (egyenlőre ragacsos lesz nem baj!!)és a keverő tálban hagyva , fél órára a hűtőbe tesszük. A sütőt előmelegítjük majd a tésztát 4 részre osztjuk, és gáztepsi hátulján 4 lapot sütünk ki belőle.A krémhez a pudingport és a tejet sűrű péppé főzzük, gyakran megkeverve kihűtjük.A margarint habosra keverjük a porcukorral és a vaníliás cukorral.A pudinghoz keverjük a citromlét, a rumot és a reszelt narancshéjat, majd kanalanként a vajas krémet.Az első lapot tepsibe fektetjük megkenjük a krém felével, ráhelyezzük a második lapot , megkenjük a lekvár felével , aztán a harmadik lap , maradék krém,végül a negyedik lap amelyet vékonyan megkenjük lekvárral és 20 percig szikkadni hagyjuk.És végül leöntjük csokival a tetejét.

Narancsos Mézes-krémes szelet

Tetszett a recept? Oszd meg barátaiddal!

Narancsos Mézes-krémes szelet

Tetszett a recept? Oszd meg barátaiddal!