Hozzávalók:
70 dkg liszt
1 sütőpor
25 dkg kristálycukor
35 dkg margarin
2 tojássárga
2 narancs leve és héja
(lekvár a ragasztáshoz)
*
Elkészítés:
Jól összegyúrjuk a hozzávalókat.
A narancslét apránként tesszük bele, nehogy túl lágy legyen.
Ha kicsi a narancsunk, akkor még egy kis tejföllel lágyithatunk a tésztán. 1 órát fontos, de akár egy éjszakát is pihentethetjük hideg helyen.
Azután fél cm-re nyújtjuk, szaggatjuk, majd 190 fokos előmelegitett sütőben 10 perc alatt megsütjük.
Ha kihűlt, lekvárral összeragasztjuk őket kettesével. a végén csokiba is márthatjuk. 1 nap után tálalhatjuk, szépen megpuhul, és 3 hétig is eláll, de nem tudom hány adagot kéne késziteni, hogy addig kitartson. :))
Jó étvágyat kivánok! 🙂