Hozzávalók:
250 g. rétesliszt,
250 g. margarin,
250 g. porcukor,
1 cs. sütőpor,
2 db. narancs,
1 marék mazsola,
kevés fahéjas kristálycukor,
porcukor a díszítéshez.
*
Elkészítés:
Fiam születésnapját ünnepeltük, és Párom, jó szülőhöz méltóan, finomságokkal készült.
Egyet kiragadtam a sütik, torták közül.
Ezt narancsos koszorúnak neveztem el.
Azért, mert a kavart tésztát, ami naranccsal, mazsolával, reszelt narancshéjjal volt dúsítva, koszorú alakú sütőformában készítette el feleségem.
Én meg végig dokumentáltam.
Nézzük, hogyan készült : 250g margarin, 250g porcukkerrel kikeverve, 5 db.
tojás egyenként hozzáadva, majd 250g.
rétesliszt, és 1 cs.
sütőpor keverékét, a masszához bekeverve, a kikent, kifent formába terítve, a 2 db.
feldarabolt naranccsal, reszelt narancs héjával, 1 marék mazsolával megszórva, majd a tetejére ( ami az alja lesz a műremeknek ) fahéjas kristálycukrot szórva, mehetett a sütőbe.
Az előmelegített sütőben, kb.
fél órát melegedett, és a tűpróba után, megsültnek nyilvánítva, rövid pihenő után, kiborult a formából, az őt megillető helyre.
A tálalás előtt még meg lett hintve porcukorral, hogy teljes legyen az összhang, és a kép.
Természetesen, nem csak ezek készültek, de ha kíváncsiak vagytok, blogoldalamon megnézhetitek.
Csak a linkre kell kattintani.
http://gasztropajtikonyhaja.
blogspot.
hu/2013/02/narancsos-koszoru-ahogy-parom-csinalta.
html