Hozzávalók:
4 kacsacomb 2 kacsamell 1 közepes lilakáposzta 1 kg burgonya 20-25 szem aszalt szilva 2 db narancs sok fokhagyma kacsazsír,só,bors,kömény,ecet,cukor
*
Elkészítés:
A kacsacombokat bevagdossuk,fokhagymával megtűzdeljük,sózzuk,borsozzuk és a szokásos módon megsütjük.(Én még a tepsibe is raktam fokhagymát.)
A kacsamelleket keresztbe és hosszába bevagdossuk sózzuk borsozzuk és zsiradék hozzáadása nélkül serpenyőbe hirtelen átsütjük.Az egyik narancsot megpucoljuk,hártyáit is levágjuk,felkockázzuk és a mellhez adjuk.A másik narancsot kettévágjuk és ráfacsarjuk a levét.Pár percig még együtt sütjük aztán sütőbe rakjuk még 10-15 percre.
A káposztát vékony csíkokra vágjuk,zsíron elkezdjük párolni,ízlés szerint cukrozzuk,megszórjuk köménnyel,öntünk rá ecetet.Amikor félig megpuhult hozzáadjuk a félbe vágott aszalt szilvákat és sűrű kevergetés mellett készre pároljuk.
A burgonyát alaposan megmossuk,kisebb darabokra vágjuk,sózzuk és kacsazsíron először fedő alatt majd ha félig megpuhult fedő nélkül készre sütjük!


