Hozzávalók:
6 tojás
6 ek. rizsliszt
6 ek. cukor
2 ek. kakaópor
Krémhez:
1 cs. vaníliás pudingpor (GM)
2 tojássárgája
18 dkg cukor
4 dl tej
1 nagy narancs reszelt héja és leve
25 dkg vaj
Tetejére:
marcipán/fondant
*
Elkészítés:
A tojáshabot a kanalanként hozzáadott cukorral kemény habbá verem.
A tojássárgáját már kézi habverővel forgatom a habba, majd apránként beleszitálom és óvatosan beleforgatom a kakaóporral elvegyített rizslisztet is.
Sütőpapírral bélelt tepsibe kanalazom és 180 fokra előmelegített sütőben, kb 10 perc alatt készre sütöm.
A piskótát egy nedves konyharuhára borítom, lehúzom a sütőpapírt, majd a ruha segítségével a hosszabbik oldalánál fogva feltekerem, és így hagyom kihűlni.
A pudingport a cukorral, tojássárgájával és egy kevés tejjel simára keverem, majd a maradék tejet hozzáadva sűrű krémmé főzöm.
Belekeverem a narancslevet és héjat is, és félreteszem hűlni.
Legvégül belekeverem a puha vajat, és robotgéppel csomómentesre keverem.
A piskótát kitekerem, megkenem a krémmel, majd szorosan feltekerem.
A krémből egy keveset meghagyok, és vékonyan bekenem kívülről is.
Marcipánnal díszítettem.