Hozzávalók:
HOZZÁVALÓK:
Kakaós omlós tészta
25 dkg liszt
10 dkg vaj
2 ek jóminőségű kakaópor
8 dkg cukor
Ha szükséges,kevés hideg víz
1 db tojás
A töltelékhez:
5 db nagyobb narancs leve,250 ml összesen
200 ml sűrű tejszín 30%-os
4 db tojás felverve
85 g cukor
1 db kezeletlen narancs héja
a csokoládéöntethez:
85 g csokoládé 70%-os
100 ml tejszín
2 ek juharszirup
*
Elkészítés:
ELKÉSZÍTÉSE : Béleljünk ki a tésztával egy 23 cm-es átmérőjű, cakkos szélű piteformát, aminek az alja kivehető.
Szurkáljuk meg villával, és tegyük a hűtőbe 1 órára.
Tegyük a sütőformát a tűzhely rácsára, és egy zsírpapírral béleljük ki, majd öntsünk bele sütőbabot, és így süssük 15 percig, majd távolítsuk el a sütőpapírt a babbal, és így süssük még tovább 15 percig.
Akkor jó, ha már száraznak tűnik a tészta.
Szűrjük le a narancslét és 250 ml-nyit öntsünk egy vastagfalú edénybe.
Öntsük hozzá a tejszínt és forraljuk fel.
keverjük össze a tojásokat a cukorral egy tálban, majd fokozatosan, egy habverővel folyamatosan kevergetve öntsük hozzá a forró krémet.
Öblinsük ki az edényt és az egész krémet öntsük vissza az edénybe és közepes hőfokon keverve főzzük 5 percig, míg annyira besűrűsödik hogy bevonja egy kanál hátát.
Szűrjük egy kancsóba, keverjük hozzá a narancs héját és öntsük a krémet a tésztára.
Hűtsük le, majd tegyük hűtőbe egy éjszakára, vagy legalább 4 órára míg a krém megderemed.
Olvasszuk össze a csokoládészósz hozzávalóit, majd locsoljuk a tortára a képen látható módon, és tegyük vissza az egészet a hűtőbe, míg ez is megderemed.
A maradék csokiszószt, a hideg pite mellé kínáljuk.