Narancsos – áfonyás kuglóf

Még nincs értékelés.

Jelentkezz be az értékeléshez!

Gasztropajti

👨‍🍳 Szakács értékelése: 4 / 5 ⭐ (3 szavazat)

Adag

8

Előkészítési idő (perc)

20

Sütési / főzési idő (perc)

30

Nehézség

Haladó

Narancsos – áfonyás kuglóf

Narancsos – áfonyás kuglóf

Hozzávalók:

⚠️ Nincs alapanyag megadva vagy nem recept oldalon vagyunk.

Elkészítés lépései:

⚠️ Nincsenek megadott elkészítési lépések.

Hozzávalók:

3 doboz natúr joghurt, esetleg kefír (3x 150 g.)
15 dkg kristálycukor,
6 tojás,
csipetnyi só,
15 dkg. olvasztott vaj,
30 dkg liszt,
4 kanál kakaópor,
1 csomag sütőpor,
2 narancs,
10 dkg. aszalt áfonya.

*

Elkészítés:

A tojásokat robotgéppel a cukor hozzáadásával habosra keverjük.
Hozzáadjuk a joghurtot, majd az olvasztott vajat.
A lisztet a sütőporral elkeverjük, majd a tojásos masszához adjuk.
Beleszórjuk az áfonyát, és az apróra vágott narancsot, majd jól összeforgatjuk.
Kivajazott, teflonos koszorú formába öntjük a massza felét, a maradékba kakaóport teszünk.
Ezt is a formába öntve ujjunkkal, vagy kanál nyelével megmárványozzuk.
( kereszt, és hosszanti irányban áthúzogatjuk ) Előmelegített sütőben 180 fokon 30 perc alatt sütjük meg.
Nem árt a tűpróba sem mielőtt a formából kiborítanánk.
Várjuk meg, míg a formában hűl ki.
A süti tetejét megszórhatjuk kakaóporral, porcukorral is.

Tetszett a recept? Oszd meg barátaiddal!

Narancsos – áfonyás kuglóf