Hozzávalók:
Tészta:
30 dkg liszt
17 dkg vaj
1 csipet só
1 csipet cukor
8 ek, jeges víz
1 ek.tej
35 dkg narancslekvár
2 ek. porcukor
1 kk. fahéj
kevés tej
*
Elkészítés:
Minden hozzávalót gyors mozdulatokkal alaposan összegyúrok. Fóliába csomagolva hagyom állni a tésztát 1 órán át.
Ezután elosztom a tésztát 2/3-ad, 1/3-ad arányban, a nagyobb részt kinyújtom és a piteformába simítom. Belehalmozom a lekvárt, a tetejét berácsozom a maradék tésztával. A rácsokat egy ecsettel lekenem tejjel.
Előmelegített sütőben, közepes hőmérsékleten sütöm, kb. 20 perc alatt sül meg. Amikor kicsit hűlt, megszórom a tetejét fahéjas porcukorral.