Hozzávalók:
3 kg görög narancs ( mag nélküli, meghámozott )
3 db zselésítő befőzőszer
1 kg péppé darált narancshoz ( ebben a sárga héja is beleszámít ) 40-50 dkg cukor
*
Elkészítés:
A narancsokat megmossuk, és zöldséghámozóval sárgarészét lehámozzuk, tetszés szerinti mennyiséget, és ezt robotgéppel ledaráljuk.
A narancsokról lehámozzuk a fehér héját is ( hogy ne legyen keserű )
A gyümölcsöket robotgéppel ledaráljuk, majd hozzákeverjük a darált sárga héját, majd ezt lemérjük és ennek megfelelően kell a zselésító szert, majd a cukrot hozzáadni.
Főzés:
1 kg befőzésre előkészített gyümölcsöt keverjük össze a zselésítő befőzőszerrel, majd állandő keverés mellett forraljuk fel.
Ezt követően adjunk hozzá a cukrot, majd keverjük össze és forrástól számítva 5 percig főzzük.
Az így előkészített dzsemmel töltsük meg a tisztára mosott üveget, majd zárjuk le azt.
Ajándéknak is kiváló.