Hozzávalók:
4 tojásból pistóka
baracklekvár a piskótatekercs töltéséhez
Krém:
2-3 narancs leve és héja
1-2 citrom leve és héja
3 egész tojás
20 dkg cukor de lehet kevesebb is
1 tasak étkezési zselatin
1/2 dl viz
0.5 l tejszin
1 habfixáló
*
Elkészítés:
4 tojásból piskótát sütünk.
Lekvárral megkenjük ,feltekerjük 2cm vastagra szeljük.
Kb 3 literes tálat vagy lábast a felszeletelt piskótatekerccsel az alját és az oldalát kibéleljük.
Narancs és a citrom levét és reszelt héját 3 tojással
és a cukorral gőz fölött felfőzzük. Az étkezési zselatint 1/2 dl langyos vizben feloldjuk és a masszához keverjük.
Mig hül a krém a tejszinből és a habfixálóból kemény habot verünk . Óvatosan belekeverjük a langyosra kihült narancsos masszát.
Beleöntük a piskótatekerccsel kibélelt tálba .
Egy éjszakára hűtőbe tesszük. Másnap kiborijuk
tortatálcára s szeleteljük.