Hozzávalók:
A tésztához:
12 db tojás
12 evőkanál cukor
12 evőkanál liszt.
A krémhez:
40 dkg mogyorókrém
25 gkg margarin vagy vaj.
A töltelékhez:
a hosszúkás alakúhoz 8 db banán, a kerekhez egy csomag piskótatallér.
A díszítéshez 2 csomag barna színű roletti, 2 csomag csokis golyó, kb 20 dkg fondant.
*
Elkészítés:
Sütünk egy 8 tojásos piskótát 20X30-as sütóedényben, majd egy négy tojásos piskótát kis kerek sütőedényben-a tojások sárgáját kikeverjük a cukorral, a tojások fehérjét felverjük, óvatosan hozzákeverjük a sárgájához, majd a lisztet is beleforgatjuk.
Előmelegített sütőben sütjük, kihűtjük.
Krém: a mogyorókrémet a lágy margarin fokozatos hozzáadásával alaposan kikeverjük.
Töltés:a kettévágott hosszúkás lapokat megkenjük krémmel.
Az egyikre rátesszük hosszában a megtisztytott banánokat, befedjük a másik megkent lappal.
A lap tetejét, oldalát vékonyan megkrémezzük.
A kettévágott kerek alakó lapokat megkrémezzük, az egyikre rátesszük a piskótatallérokat, befedjük a másik lappal.
Az oldalát és a tetejét vékonyan megkrémezzük.
Tetszés szerint díszítjük.
Nálam ez rolettivel, puffasztott csokis golyókkal, maradék fondanttal történt.