Hozzávalók:
50 dkg liszt
1 tojás
1,5 dl kefír
3 evőkanál olaj
1 teáskanál só
kevés cukor
3 dkg élesztő
1 dl tej
1 tojás a kenéshez.
Töltelék:
2 dl tejföl
25 dkg sonka vagy akármi apróra darálva
10 dkg reszelt sajt
1 fej lila hagyma megaprítva
pici só, bors,
*
Elkészítés:
A tésztát bedagasztjuk, duplájára kelesztjük, négyfelé osztjuk és 2-3 milliméter vastagra nyújtsuk kör alakúra, 4 lapunk lesz, tehát kettő darab kalácsunk lesz.
A töltelékhez valókat összekeverjük, egy lapot megkenünk olajjal és erre kenjük a töltelék felét, a másik lappal befedjük.
Egy poharat teszünk a közepére és pizza vágóval felszeleteljük, majd egyet csavarunk a szeleteken, lekenjük tojással, szórunk rá tökmagot vagy szezámmagot és 150 fokon légkeveréssel 15 perc alatt készre sütjük.
Egyéb sütéssel 180 fokon sütjük.


