Napraforgó hússal – AMC módra

Még nincs értékelés.

Jelentkezz be az értékeléshez!

Zsuzsa2

👨‍🍳 Szakács értékelése: Még nincs értékelés.

Adag

6

Előkészítési idő (perc)

20

Sütési / főzési idő (perc)

10

Nehézség

Haladó

Napraforgó hússal – AMC módra

Recept leírás:

Hozzávalók:

Tésztához:
50 dkg liszt
1 db tojás,
1 kis pohár joghurt,
3 ek. olaj,
1,5 tk. só,
1 ek. cukor,
1,8 dl víz,
2 dkg élesztő,
fekete szezámmag vagy mák (ezt én elfelejtettem)
+ 1 tojás a kenéshez.
Töltelékhez:
50 dkg darált hús (eredeti recept 30 dkg darált főtt sonkát ír)
1 ek tejföl,
1 tk mustár,
1/2 mk paprikakrém (Erős Pista)
1/2 mk őrölt bors,
reszelt sajt,

az eredeti recept hagymát is ír, de én azt kihagytam, nem szeretjük.

*

Elkészítés:

A tésztát én a kenyérsütő géppel dagasztattam meg, de kézzel is lehet, csak akkor én nem száraz élesztőt használok, hanem frisset, amit előzőleg felfuttatok.
A töltelék elkészítéséhez előmelegítettem egy AMC alapelemet, a darált húst jól átpirítottam rajta, majd amikor a zsírját kiengedte, fűszereztem. Kissé kihűtve hozzákevertem a tejfölt, a mustárt és a reszelt sajtot.
A megkelt tésztát 4 részre osztottam, egyenként 24 cm-es, kör alakú lapokká nyújtottam. (Ezt úgy a legkönnyebb, hogy a főzőelem fedőjét használjuk a megfelelő méret kialakításához.) Két napraforgót készítettem belőlük.
Sütőpapírból 2 kört vágtam ki (itt is a fedőt rajzoltam körbe, csak nagyobb méretűre vágta, a papírt, hogy meg tudjam fogni az edénybe helyezéskor.). Erre fektettem a tésztát, mait megkentem a darált húsos keverékkel. Tetejére került egy másik lap, amelynek a közepére pohár segítségével nyomatot készítettem, vigyázva, hogy ne vágjam át a tésztát, csak benyomódjon. Ebbe került volna a fekete szezámmag vagy mák, de ezt én most elfelejtettem. A tészta széleit egészen eddig a közép körig pizzavágóval sűrűn bevagdaltam, majd az így kialakult szirmokat duplán megtekertem. Tetejét a felvert tojással megkentem.
Közben előmelegítettem egy 24 cm-es AMC alapelemet és a sütőpapír segítségével a tésztát belelhelyeztem. Az AMC elemben nem kell sütőpapírt használni, de a bevagdalt tésztát másképp nem tudtam volna az edénybe belehelyezni, kizárólag ezért volt rá szükségem.
A Navigéniót alacsony fokozatra állítottam és fedő alatt a tésztát kissé átsütöm. Csak 3-5 perc. Ezután a Navigeniót az edényre fordítom és – továbbra is alacsony fokozaton – a tésztát felülről is megsütöm.
Más töltelékkel is készíthető – akár édessel is – és maradék húsok felhasználására is kiváló. Elkészítése igényel némi türelmet, de megéri!

Napraforgó hússal – AMC módra

Tetszett a recept? Oszd meg barátaiddal!

Napraforgó hússal – AMC módra

Tetszett a recept? Oszd meg barátaiddal!