Napraforgó (Gluténmentes)

Még nincs értékelés.

Jelentkezz be az értékeléshez!

Kata Boszi

👨‍🍳 Szakács értékelése: Még nincs értékelés.

Adag

4

Előkészítési idő (perc)

100

Sütési / főzési idő (perc)

25

Nehézség

Haladó

Hozzávalók:

Napraforgó (Gluténmentes)

Elkészítés lépései:

  1. A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, majd vékonyra kinyújtjuk.
  2. 10 dkg lisztet 20 dkg vajjal kikeverünk, és a tésztára kenjük.
  3. Ezután feltekerjük, mint a bejglit, 2 részre vágjuk, fóliába csomagoljuk.
  4. 2 óra hosszat hűtőben pihentetjük (fagyasztani is lehet).
  5. Egy kisebb tálban összekeverjük a paradicsomlét, és a sűrített paradicsomot (vagy pizzakrémet), megsózzuk.
  6. A mozzarellát lereszeljük.
  7. Kinyújtjuk az első tésztalapot kör alakúra, ráhelyezzük egy sütőpapírral bélelt sütőlapra, megkenjük a paradicsomszósszal úgy, hogy a tészta széle üresen maradjon.
  8. Rászórjuk a mozzarellát, meghintjük egy kevés oregánóval.
  9. Vízzel benedvesítjük a tészta üresen hagyott részét, majd befedjük a másik lappal, és jól lenyomkodjuk a széleken a tésztát.
  10. A tésztakör közepére helyezünk egy poharat, és a pohártól a tészta széle felé 16 cikket vágunk.
  11. Mindegyik cikket kétszer megcsavarjuk.
  12. A tetejét megkenjük egy kevés tejjel, a közepét megszórjuk napraforgómaggal és egy csipetnyi mákkal.
  13. 200 fokra előmelegített sütőben sütjük 25 percig.