Hozzávalók:
50 dkg liszt
1 tojás
140 g joghurt
3 evőkanál olaj
.1,5 teáskanál só
1 evőkanál cukor -1,8 dl víz
2 dkg élesztő
+ 1 tojás a kenéshehz –
Ebből 2 nagy Napraforgó lesz
…………………………..
TÖLTELÉK
sonka,tejföl,mustár,erős pista
só,bors, reszelt sajt ,hagyma
*
Elkészítés:
a tésztát összekeverjük kenyértésztává kissé lágyra
-duplára kelesztjük- lehet kenyérsütőben összekeverni,keleszteni
-enyhén lisztezett felületre boritjuk
négy részre osztju-vesszük az egyiket 2-3- mm vastag kör alakura nyújtjuk majd egy sütőpapirral bélelt sütőlemezre teszem
-megkenjük a töltelékkel
-TÖLTELÉK készitése
-a sonkát ledaráljuk ,adunk hozzá kevés tejfölt,mustárt ,sót ,borsot,finomra apritott hagymát + reszelt sajtot
-A lapot megkenjük a töltelékkel
-kinyújtjuk a következöt és a töltött tésztára helyezzük
közepére teszünk egy poharat picit megnyomjuk- nehogy elvágja és innen kezdjük egy pizza vágóval szeleteket vágni —aztán egyszer vagy kétszer megcsavarni
ugyan igy járunk el a másik adaggal is
-30 percet pihentetjük majd az egész felvert tojással megkenjük
-közepét megszorjuk szezámmaggal,mákkal
.-180 fokon előmelegitett sütőben 20 percig sütjük
-töltelék lehet kolbász,sajt krém,mascarpone,chilis,pesztós