Hozzávalók:
90 dkg liszt , 3 dl tej , 5 dkg élesztő , 15 dkg por cukor , 10 dkg margarin, 6 tojássárgája , 1 cs vaniliás cukor
10 dkg olvasztott margarin , 1 tojás a kenéshez
*
Elkészítés:
A langyos tejben meg futtatott élesztőt ,össze dolgozzuk a hozzávalókkal . Kicsit keményebb tésztát kapunk . bő 30 percet elesztjük .
A tésztát ketté vesszük , majd egyik részét 6 felé osztuk .
A kis gombócokból tányér nagyságú köröket nyujtunk .minden lapot meg kenünk olvasztott margarinnal , rá rakjuk a követező lapot. A 6, – dik lapot kicsit nagyobbra nyujtjuk fogy az előzőeknek el takarja a szélét .
Ezt a tésztát sütőpapíros lemezre csúsztatjuk , és éles késsel 8 cikkre vágjuk úgy hogy a szélén kb 2 cm csík maradjon ,és ki hajtogatjuk a szirmokat .
A következő adag tésztát , 7 részre osztjuk . 6 lapot kis tányér nagyságúra nyujtjuk ,és ugyan úgy járunk el mint az előzővel . Most a szirmokat az előző szirmok közé hajtjuk . A 7 -dik kis gombócot kicsit meg lapítjuk és berakjuk a tészta közepén keletkezett lukba .
Bő fél órát újra kelesztjük , meg kenjük tojással és elő melegített sütőben pirosra sütjük .