Hozzávalók:
8-9 db szikkadt zsömle,
1 nagy fej vöröshagyma,
2-3 gerezd fokhagyma,
1-2 db tojás,
10-15 dkg vargányagomba,
1 doboz sertésmájkrém,
petrezselyem zöldje, só, bors, majoránna, őrölt kömény,
a sütéshez zsír.
*
Elkészítés:
A zsemléket vízben megáztatom, kinyomkodom és szét tépdesem egy tálba teszem, zsíron megfonnyasztom az apróra vágott vöröshagymát és ráöntöm, az apróra vágott gombát együtt megsütöm, tűzről levéve még meleg belekaparom a májkrémet és a petrezselyem zöldet, majd ráöntöm a tálban lévő zsemlére, belevágom a fokhagymát, a tojást hozzáadom, sózom, borsozom, majoránnát, köményt adok hozzá. Jól összedolgozom, és olyan golyócskákat készítek belőle, mint ha fasírozottat készítenék. Zsírt egy lábasban felforrósítok, ebben kisütöm a náplonkát. Savanyúsággal tálalom.

