Nap és est szelet (ahogy én készítem)

Még nincs értékelés.

Jelentkezz be az értékeléshez!

Ilona

👨‍🍳 Szakács értékelése: Még nincs értékelés.

Adag

10

Előkészítési idő (perc)

40

Sütési / főzési idő (perc)

60

Nehézség

Nap és est szelet (ahogy én készítem)

Recept leírás:

Hozzávalók:

Hozzávalók:
Sárga tészta: 5 db
Barna tészta: 5 db
Krém: 15 dkg
30 40 dkg friss eper
Tetejére 2.5 dl Hulala

*

Elkészítés:

Elkészítése:
A tojás sárgát cukorral, olajjal, habosra keverjük, és a sütőporral elkevert lisztet hozzá adjuk a tojásos masszához. Majd a keményre felvert tojás fehérjét óvatosan bele keverjük. Sütőpapírral béllett 35×25 tepsiben 180 fokon sütjük.
A barna tésztával ugyan így járunk el.
Krém: 15 dkg rámát, 25 dkg Mascarpone, 20 dkg cukorral habosra keverünk.1/2 tejet 5 evőkanál rétes lisztel megfőzünk, majd kihűtjük, és a rámás masszával kihabosítjuk.
A sárga tésztát visszahelyezzük a tepsibe és egyenletesen rákenjük a krémet, majd a megmosott epret elfelezve szép sorba enyhén a krémbe nyomkodjuk és ráhelyezzük a barna tésztát. Végül a felvert tejszínt rásimítjuk a kész sütemény tetejére. Tálalásig a hűtőbe helyezzük

Nap és est szelet (ahogy én készítem)

Tetszett a recept? Oszd meg barátaiddal!

Nap és est szelet (ahogy én készítem)

Tetszett a recept? Oszd meg barátaiddal!