Hozzávalók:
30 dkg liszt
1 kk. sütőpor
20 dkg vaj, vagy margarin
10 dkg porcukor
1 cs. vaníliás cukor
1 tojás
1 ek. kakaópor
25 dkg lekvár
*
Elkészítés:
A sütőporos lisztet elmorzsolom a vajjal, vagy margarinnal, hozzáadom a porcukrot, vaníliás cukrot, a tojást és összegyúrom. Kettéveszem a tésztát, felébe belegyúrom a kakaóport. A kétféle tésztát hűtőbe teszem, fél órára. Ezután 3 mm-re kinyújtom és egy kör alakú szaggatóval kiszaggatom, majd a körökből kiszúrok 1-1 kis csillagot, holdat(ettől nap-éj), úgy, hogy amit a sárga tésztából kiszúrtam, az beillesztem a barna tésztába és fordítva. Mindegyikhez szaggatok 1-1 kört, ami az alja lesz, az is ellenkező színű, ahol barna a felső, ott sárga lesz az alsó lap. Tepsibe rakom, nem kell zsírozni, a tészta zsíros, nem ragad le, és előmelegített sütőben, közepes hőmérsékleten sütöm 6-7 percig. Közben lehet ellenőrizni, nem kell barnára sülnie az aljának. Amikor a sülés közben felolvadt zsiradék megszilárdul, matt lesz a sütemény színe, akkor már jó, így lesz finom, omlós. Amikor kihűlt megtöltöm lekvárral a fent leírt módon.