Hozzávalók:
A tésztához:
600 g rétesliszt
400 ml tej
1 tojás
50 g vaj
1 csomag éleszto
1 kk cukor
A toltelékhez:
150 g sonka (sonkás szalámit használtam)
4 db paradicsom
3 db pirospaprika
200 g reszelt sajt (a toltelékhez és a tetejére)
ételízesíto
2 tojás
*
Elkészítés:
Kelt tésztát készítunk a szokásos módon: a langyos cukros tejben felfuttatjuk az élesztot, mikor halványbarna hab képzodott a tetején, hozzáadjuk a tobbi hozzávalóhoz. 3 részre osztjuk. A tésztát téglalap alakúra sodorjuk. Az egész tésztát megkenjuk a felvert tojással, megszórjuk a feldarabolt sonkával, a felszeletelt paradicsommal és paprikával. Megszórjuk reszelt sajttal és megfuszerezzuk az ételízesítovel. A tésztát félbehajtjuk, finoman megnyomkodjuk, még egyszer félbehajtjuk és kb. 3 cm-es széles darabokra vágunk, melyeket sutopapírral bélelt tepsire rakunk. Megkenjuk tojással és megszórjuk a reszelt sajttal. Elomelegített sutoben 190 fokon aranybarnára sutjuk, kb. 20 percig.